FAQ

Frequently Asked Questions

Q.      Hoe kan ik mijn aangeklede tafel versieren met iets zoets voor een gelegenheid?


Zelf kan ik bij een gelegenheid genieten van een mooie tafel. Het zorgt er voor dat mensen zin krijgen om te eten en om een leuke babbel te slaan. Een bloempje, kaarsje… Maar wist je ook dat je er met snoepbrochetjes iets moois van kan maken? Wanneer je je tafel hebt aangekleed in kleuren als ecru, wit en blauw, dan kan je de borden voorzien van een snoepbrochetje in deze kleuren. Is leuk als presentje en oogt heel mooi.


Je kan ook een klein snoeptaartje in de kleuren van je tafel aanbieden bij het dessert. Voor volwassenen zal dit pure nostalgie opwekken. Terug herinneringen ophalen van ‘de goede oude tijd’ in de snoepwinkel na school…


Q.      Hoe kan ik het beste de snoep bewaren van de snoeptaart en wat kan ik er nog mee doen?


De snoepjes op de snoeptaart worden door vele handen geplukt op een feest. Maar meestal blijft er wel nog wat snoep over en dan is het leuk als je deze nog wat kan bewaren. Het beste is om de snoepjes van de taart te plukken en deze te bewaren in een doos met deksel in de kast. Je kan ze ongeveer 9 tot 12 maand bewaren als je ze telkens goed afsluit.


Op een etagère kan je de overgebleven snoepjes nog altijd mooi presenteren bij bezoek. Als je er nog heel wat over hebt kan je er zelf ook nog snoepzakjes van maken en presenteren aan de vriendjes die komen spelen, familie etc.Q.      Hoe ga ik tewerk wanneer ik een bestelling krijg voor Mamzel Sucré?


Je mag mij altijd contacteren via mail, telefoon, messenger of het contactformulier op mijn website. Het liefst via contactformulier omdat je op het formulier enkele gegevens kan invullen die voor mij belangrijk zijn voor de bestelling.


Met al die info kan ik bijna meteen aan de slag. Ik stuur na de bestelling per mail of per post een bestelbon. Hierop staan de gegevens van de taart en er wordt gevraagd om al 50% voorschot te betalen op het rekeningnummer.


Ik tracht elke snoeptaart om te toveren in het gevraagde thema en hiervoor heb ik 2 weekjes de tijd nodig om alle versiering te voorzien. Wanneer de bestelling klaar is, dan kan je hem ophalen bij mij thuis of kan ik hem leveren binnen een straal van 25km (0.31€/km).


Q.      Waarom kan de bestelling niet via de post worden verstuurd?


Ik steek veel werk in mijn snoeptaarten, koekjestaarten en snoepbrochetten en daarom wil ik deze niet zomaar opsturen met de post. Deze taarten zijn meestal voorzien van een mooie versiering, en met de post heb ik geen garantie hoe ze zullen aankomen bij de klant. Het traject van mijn huis tot bij de klant heb ik dan zelf niet meer in de hand en de kans is groot dat de bestelling stuk is. Zelf zou ik dit als klant niet kunnen appreciëren wanneer zoiets zich voordoet.


Q.      Wat is vegan snoep en kan ik er een bestelling mee maken?


Wist je dat we bijna allemaal al wel eens vegan snoep in onze winkelkar hebben gelegd? Het is zomaar in onze buurtwinkel te verkrijgen! Een kleine opsomming van vegan snoep: zure matten (hieruit bestaat de basis van mijn snoeptaarten), popcorn, Napoleon-snoepjes, Grany-biscuit, marsepein, sorbetijs, Oreo-koekjes…


Als erom gevraagd wordt, wil ik wel mijn best doen om een vegan snoeptaart te maken. Stuur mij gerust een mailtje en ik bekijk wat de mogelijkheden zijn.


Q.      Voor welke gelegenheden kan ik een snoeptaart geven?


Vele mensen onder ons denken enkel maar aan een ‘verjaardagsfeest’ om een snoeptaart te geven. Maar niets is minder waar. Hierbij een kleine oplijsting:


  • Communiefeest
  • Geboorte of babyborrel
  • Iemand beterschap wensen
  • Een dankjewel zeggen met een snoeptaartje
  • Voor de kinderen van een trouwend koppel. Men geeft over het algemeen wat geld aan het getrouwd koppel, maar het is niet altijd evident om voor de kinderen van het getrouwd koppel iets te voorzien. De 2 kinderen hielden beiden veel van snoep, dus was voor hen beide een leuk cadeau.
  • Ook voor een getrouwd koppel kan ik een mooie taart voorzien. Contacteer mij gerust om mijn ideeën te horen.
  • Een dankjewel voor juf/meester
  • Traktatie met snoepbrochetjes op een verjaardagsfeestje
  • Felicitatie rijbewijs
  • Felicitatie afgestudeerd van school
  • Feestdagen als Halloween, Sinterklaas, Kerst (een leuke kerstsnoeptaart voor onder de boom), Nieuwjaar, Valentijn (een prachtig snoepjeshart), Pasen...


Er zijn dus heel wat gelegenheden die ervoor kunnen zorgen dat je met iets origineels aanklopt bij de gastvrouw of gastheer. Dus geen reden meer om geen snoeptaart te vragen ;-).Q.      Welk thema kan ik kiezen voor een snoep- en koekjestaart?


De snoep-en koekjestaarten zijn op zijn mooist wanneer deze in een thema worden aangeboden. Wat is er mooier voor een kind dan speelgoed en snoep in eenzelfde cadeau? De gekende thema’s voor kinderen: Paw Patrol, Peppa Pig, Mickey Mouse, Frozen, Cars… Natuurlijk kunnen er ook voor volwassenen snoeptaarten worden besteld in thema. Bijvoorbeeld iemand die heel erg fan is van de superhelden Marvel, rock a billy style, fietsen, voetbal…


Ophaaladres


Mamzel Sucré

'S Gravenwal 18

8610 Kortemark


Quicklinks


Over mij

FAQ

© 2020 Mamzel Sucré · Alle rechten voorbehouden

Pleeese aanvaard onze snoeptaarten... euhm cookies bedoelen we. Sorry, we krijgen hier nogal honger van na een tijdje.

Ik hap toe